Fysiotherapie Nieuwveen is aangesloten bij ParkinsonNet.

Parkinson/Parkinsonisme

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Wie aan de ziekte lijdt, kan uiteenlopende klachten hebben. De ziekte van Parkinson is dan ook erg complex. Voor geen enkele patiënt is het beeld van Parkinsonsymptomen hetzelfde.

Officieel is de term ‘parkinsonisme’ een verzamelnaam voor een aantal aandoeningen die lijken op de ziekte van Parkinson. Maar ze zijn toch anders. Parkinsonismen veroorzaken vergelijkbare klachten als Parkinson. Maar medicijnen die gebruikt worden om de symptomen te onderdrukken werken niet of minder goed bij Parkinsonismen. Ook het verloop van de ziekte is anders.

Omdat de klachten zo uiteenlopend zijn en elke patiënt weer andere beperkingen ervaart, is het begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme maatwerk en vereist specifieke kennis. Lian Soppe is aangesloten bij het Parkinsonnet en actief bij het netwerk Woerden en netwerk Leiden. Binnen deze netwerken wordt multidisciplinair samengewerkt. Overleg binnen de netwerken is laagdrempelig, waardoor de lijnen kort zijn ten gunste van uw begeleiding. Tevens heeft Pauline Scheve zich gespecialiseerd in het begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson en Parkinsonisme. Binnen Fysiotherapie Nieuwveen werken wij samen om, u en uw naasten, te leren met de ziekte van Parkinson om te gaan en het een plaats te geven binnen uw leven in zowel een vroeg stadium van de ziekte als in een later stadium.

Een belangrijk onderdeel van de begeleiding is het actief bewegen. Zeker in een vroeg stadium van de ziekten is het belangrijk, hierin de grenzen op te zoeken en te verleggen.

 

Meer uitgebreide informatie vindt u terug op de volgende sites:

Wat is parkinson?

https://www.parkinson-vereniging.nl/

https://www.parkinson-vereniging.nl/parkinsonismen

Wat is de ziekte van Parkinson? – Hersenstichting

Over de ziekte van Parkinson

Vandaag geopend van 08:00 tot 21:30