Kwalitatief goede behandelingen door gespecialiseerde therapeuten op het gebied van houding en bewegen.

Redcord

Waarom Redcord? Wat maakt Redcord uniek?

Uit onderzoek is gebleken dat fysische inactiviteit of pijn kan leiden tot het deactiveren van één of meerdere spieren, waardoor andere spieren geneigd worden om te compenseren en hierdoor overbelast raken. Dit leidt vaak tot bewegingsdysfuncties en/of pijn. Het Redcord systeem, “NEURAC TREATMENT” genaamd, dat deze problematiek succesvol behandeld, gaat deze spieren terug activeren. Men maakt gebruik van suspensie training, d.m.v instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht. Hierdoor krijgen we vaak in de eerste behandeling een daling of verdwijnen van de klachten. Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport.

Redcord is geschikt voor elke doelgroep, omdat de behandeling pijnvrij is en kan aangepast worden aan elk niveau. In Nederland wordt steeds meer aandacht besteed aan de mogelijkheden pijn en motorisch onvermogen te behandelen door middel van signaaltraining. Hierbij wordt uitgegaan van het feit dat onder bepaalde omstandigheden die verworven zijn na een ziekte of trauma, het motorisch functioneren van centraal uit onvoldoende of gestoord is.

De behandeling

De behandeling start altijd met het opzoeken van zogenaamde ‘weak links’. Dit zijn fouten in de biomechanische keten, door gedaalde stabiliteit, gedaalde neuromusculaire controle of verminderde spierkracht. Zelfs bij topsporters zijn vaak weak links aanwezig, als antwoord op pijn, vermoeidheid, fout bewegingspatroon, etc.. Bij revalidanten worden ze door ons vrijwel altijd aangetroffen. Op basis van deze tests wordt een behandeling of programma gestart. Dit programma bestaat uit gecontroleerde, pijnvrije oefeningen in de touwen. Het doel is de interactie tussen hersenen, receptoren en spieren te optimaliseren. D.m.v. deze musculaire hersentraining worden de motorunits terug tot een normaal functioneren gebracht. Redcord is geschikt voor elke doelgroep, omdat de behandeling pijnvrij is. Ook neurologische patiënten. De oefenstof kan aangepast worden aan elk niveau. Door het primair extern ondersteunen worden compensatiemechanismen, verkramping, uitgeschakeld. Daarna neemt de interne steun, die geinhibiëerd was door deze stress, het over; motorcontrol door signaaltraining. Hierna volgt, indien noodzakelijk, de beoogde revalidatie en/of krachttraining zonder weak links en dus zonder compensatie.

De voordelen voor patiënten

  • Pijnvrij uitlokken van het juist gebruik van stabiliserende spierfuncties.
  • In plaats van functies en prestaties te trainen, wordt het comfort, pijnvrije status en optimale (ont)spanning getraind.
  • De ‘instabiliteit’ van de rode touwen traint driedimensiomaal, pijnvrij de stabiliteitleverende spierfuncties van zowel wervelkolom/romp als ledematen.
  • De training en oefening vindt plaats in gesloten keten. Hiermee bedoelen we dat verschillende spieren in het lichaam uitgedaagd worden in hun bewegend samenwerken.
  • Behalve het trainen en beheerst belasten van spieren en gewrichten wordt het centraal zenuwstelsel sensomotorisch geprikkeld op coördinatieve samenwerking van die spieren en gewrichten.
  • Het belasten is traploos instelbaar van gewichtsloos voor bijvoorbeeld de bekkeninstabiele patiënt t/m zeer zwaar uitdagende oefenstof op Olympisch nivo.
  • Motivatie door plezier en pijnvrij trainen.
  • Nadruk op het bewegingsverloop door middel van automatische regelmechanismen die balans en sturing verzorgen. Dit in tegenstelling tot het uitvoeren van prestaties door middel van kracht en doorzetten.
  • Blessurepreventief door verhoogd spiergevoel, bewuster lichaamsgevoel, toegenomen vertrouwen en daarmee ontspanning tijdens presteren.

Vandaag geopend van 08:00 tot 21:30