Kwalitatief goede behandelingen door gespecialiseerde therapeuten op het gebied van houding en bewegen.

Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Een manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die na de opleiding fysiotherapie, een drie jarige opleiding tot manueel therapeut heeft gevolgd. De manueel therapeut is gespecialiseerd in het bewegingsapparaat. Bij de diagnostiek en de behandeling wordt gelet op de standen en bewegingen van de gewrichten. Verder kijken wij naar de functie van spieren en de beweeglijkheid van zenuwweefsel. De manueel therapeut kan door het laten bewegen van gewrichten, de functie en de beweeglijkheid ervan verbeteren. Het optimaal bewegen van de
gewrichten leidt eveneens tot een verbeterde werking van de omliggende weefsels.

Als gevolg van de totaalbehandeling zal de algehele houding en beweging van de patiƫnt verbeteren, hetgeen tot uiting komt in het klachtenvrij bewegen en functioneren in het dagelijkse leven. De effecten van manuele therapie zijn meestal direct merkbaar. Men voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijnklachten. Het manueel therapeutische behandelprogramma bestaat daarnaast uit : het geven van uitleg en advies over de oorzaak en het gevolg van de klachten, houdingsinstructies, huiswerkoefeningen, actieve en preventieve oefentherapie ter voorkoming van klachten.

Met welke klachten kunt u bij de manueel therapeut terecht?

Voorbeelden van klachten waarbij manuele therapie hulp kan bieden:

  • Nekklachten, nekpijn met hoofdpijn, uitstraling naar de armen
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Nek-schouderklachten met uitstraling naar de arm
  • Pijnklachten bij de schouderbladen, de ribben en/ of op de borst
  • Lage rugklachten al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Bekken,- en heupklachten

Kosten

Voor mensen tot 18 jaar, wordt de manuele therapie vergoed vanuit de basisverzekering. Boven de 18 jaar heeft u, net als bij de fysiotherapie, een aanvullende verzekering nodig. De betreffende informatie kunt u vinden in uw polisvoorwaarden.

Zonder verwijzing

Gelijk aan een consult bij de fysiotherapeut, kunt u zonder verwijzing van uw huisarts terecht bij de manueeltherapeut.

www.nvmt.nl

Vandaag geopend van 08:00 tot 21:30